luistermee3       facebook      logohv

Cursus gebedspastoraat - Leven in vrijheid

main top

Gebedspastoraat
Gebedspastoraat is een orgaan van bijstand in onze gemeente gericht op persoonlijk gebed voor mensen met lichamelijke klachten, psychische problemen en geloofsvragen.
De uitvoering vindt plaats door een gebedsteam. Gemeenteleden kunnen op eigen initiatief contact opnemen.
Het gebedsteam geeft invulling aan deze bediening in de gemeente door:


• Voor en met mensen te bidden die zich aanmelden
• Onderwijs te geven over gebedspastoraat en de toepassing in de praktijk.
• Voorlichting en informatie te geven

Persoonlijk gebed bij moeilijkheden, ziekte en zorgen
Naast de voorbede in de eredienst door de predikant en het persoonlijk gebed van de predikant of ouderling bij huisbezoek, is er ook de mogelijkheid om gebed te vragen aan leden van het gebedsteam. Elke 14 dagen, buiten de vakantieperiode, op maandagavond vanaf 19.30 tot 21.30 uur wordt deze mogelijkheid geboden.
Maak een afspraak als je wilt komen, dan weten wij hoeveel teamleden er beschikbaar moeten zijn. Voor iedere afspraak plannen we in principe 1 uur. Je bent altijd van harte welkom. Bij voorkeur bidden we in Shelter, maar als je liever bij jou thuis wilt bidden kan dat in overleg.
Er zullen altijd twee personen met je bidden die ervaring hebben met gebedspastoraat.
Wil je een afspraak maken? Stuur een e-mail of bel naar Hanneke de Vos.

Gebedspastoraat op afspraak met meerdere leden van het gebedsteam (m/v)
Bij geloofsvragen, psychische problemen of lichamelijke klachten is er ook de mogelijkheid om met het gebedsteam een afspraak te maken. Op een woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is dit mogelijk. Hier bidden wij met elkaar voor je hulpvraag en nemen de tijd om te luisteren naar de Heilige Geest. De ervaring van de afgelopen jaren heeft ons geleerd dat God werkelijk op het gezamenlijk gebed wonderen geeft van herstel, genezing en bevrijding.
Neem voor een afspraak contact op met Hanneke de Vos of Teus van Vliet.

Onderwijs door cursus
Door het gebedsteam wordt onderwijs gegeven door middel van een cursus. De lessen worden gegeven over de theorie en de praktijk van het gebedspastoraat zoals dit al vele jaren wordt beoefend.
Dit onderwijs in de vorm van een cursus wordt reeds vanaf 2005 meerdere keren per jaar gegeven. Voor meer informatie en aanmelding zie de website over de cursus Levend in Christus en Levend uit het Nieuwe Verbond. www.gebedspastoraatharmelen.nl

Informatie
Voor informatie over gebedspastoraat in onze gemeente en de toepassing in de praktijk is het mogelijk leden van het gebedsteam uit te nodigen op een club of kring voor een presentatie.
Neem voor een afspraak contact op met Hanneke de Vos of Teus van Vliet.

Informatie en contact:
Hanneke de Vos - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel.443666
Teus van Vliet - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel.442438

 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2017 (klik hier voor de disclaimer)