Jeugddienst

Kom jij ook naar de jeugddienst?
Drie keer per jaar organiseert de Hervormde Gemeente in Harmelen een jeugddienst. Deze dienst is speciaal voor en door jongeren, maar natuurlijk is iedereen die het leuk vindt welkom! De jeugddiensten hebben elk jaar een overkoepelend thema. Thema’s van voorgaande jaren waren bijvoorbeeld: ‘IPray’ met een speelse link naar de producten van Apple, ‘Helden in het geloof’ en ‘In verbinding met’. De drie jeugddiensten hebben allemaal een ander onderwerp dat te maken heeft met het jaarlijkse thema. De dominee houdt een korte preek waarin hij dieper ingaat op het onderwerp van de dienst.

Hoe ziet een jeugddienst eruit?
De jeugddienst is anders ingedeeld dan een gewone kerkdienst. Zo worden er meer (Opwekkings en Op Toonhoogte)liederen gezongen en hebben de jongeren een functie in de dienst. Daarnaast wordt de muziek begeleid door een swingende band met instrumenten en zang. De jeugdouderling vraagt in de voorbereiding van de dienst hulp aan de verschillende jeugdclubs. Zij mogen meedenken over de invulling van de dienst en krijgen uiteindelijk ook een rol. De jongeren bereiden bijvoorbeeld een filmpje voor, houden een interview met elkaar houden of stellen vragen aan iemand uit de gemeente.

Bloemen en bijkletsen
Elke jeugddienst is er een mooie bos bloemen in de kerk aanwezig. Die bos is speciaal voor iemand bestemd die wel een bosje bloemen heeft verdiend. Voorafgaand aan de dienst mag iedereen een naam doorgeven en aan het einde wordt bekend gemaakt naar wie de bloemen gaan. Na afloop van de jeugddienst kan iedereen die het leuk vindt onder het genot van koffie, thee en koek gezellig bijpraten bij de jeugdouderling thuis.

Kom ook!
Ben je benieuwd naar de jeugddiensten? Je bent van harte uitgenodigd om te komen. Neem ook gerust je vrienden, familie, buren of kennissen mee: iedereen is welkom.

Voor de data verwijzen wij u/jouw graag naar de agenda (klik hier)

muziekgroep kinderen1