Wijkkringen 2020-2021

Elk jaar ontmoeten gemeenteleden van de Hervormde Gemeente van Harmelen elkaar tijdens de wijkkringen. Een wijkkring bestaat uit een groep gemeenteleden uit een wijk van het dorp. Vanaf eind september tot begin april 2021 willen de kringen graag eens per 3 weken bij elkaar komen. Zij willen samen van gedachten wisselen aan de hand van het boekje "Waarheid in liefde”. In dit boekje zijn een aantal Bijbelstudies opgenomen aan de hand van een aantal pittige uitspraken van Jezus.

We starten met de uitspraak: “Heb je vijanden lief”
Dit zal vast genoeg gesprekstof opleveren.

Wijkkringen hebben tot doel elkaar beter te leren kennen en om elkaar tot steun te zijn. Een stukje gemeenschap ervaren in een individualistische samenleving. Ook om een stukje geborgenheid te vinden op een plek waar je jezelf mag zijn. En een plaats om de God van de Bijbel beter te leren kennen. Iedereen, ook mensen die niet direct aan een kerk verbonden zijn, zijn welkom.

Vanwege Corona en de RIVM regels zal het wat anders gaan dan andere jaren. Daarom komen we op veilige afstand bij elkaar in ‘Het Trefpunt’.
Voor alle kringen zijn daarvoor op verschillende dagen ruimtes beschikbaar. De eerste kringavonden starten eind september/ begin oktober.
De invulling van de avonden is niet veranderd. We drinken even gezellig met elkaar koffie (of thee) en dan gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van een onderwerp uit het boekje. Het belangrijkste is dat we elkaar kunnen vertellen hoe we over dingen denken zonder elkaar van onze persoonlijke mening te willen overtuigen. Hoe leggen we bepaalde teksten voor onszelf uit, hoe beleven we dingen. Tussendoor drinken we nog wat en om 10 uur sluiten we de avond af. Nam u al eerder deel aan de wijkkringen dan bent u inmiddels uitgenodigd door de kringleider.

Nam u niet eerder deel en wilt u nu wel deelnemen, neem dan contact op
met Jannie Lugthart (0348-443986 ) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor vragen of opmerkingen rond de wijkkringen kunt u bellen of mailen.

 

hands 2168901 960 720

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2022 (klik hier voor de disclaimer)