Kennismaken met God

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, van God. Maar wie is eigenlijk de God van de Bijbel, waarin heel veel mensen geloven?

Wij geloven
Wij, als kerk geloven in de God van de Bijbel. De God die de hemel en de aarde gemaakt heeft. De God die veel groter is dan wij kunnen bevatten, maar ook de God die naar ons allemaal heel persoonlijk omziet. Hij houdt van ons en wil dat we gelukkig zijn. Dat kan als we leven zoals Hij dat bedoeld heeft. Hij heeft ons immers naar zijn evenbeeld geschapen.

Meer weten
Je kunt alles wat je maar wilt te weten komen over God, en over zijn Zoon Jezus vinden in de Bijbel. Hierin lees je hoe God met mensen omgaat, wat Hij voor ons wil betekenen. Je leest er hoe God optrok met ‘Zijn’ volk Israël en je vind er de verhalen over Jezus , die naar de aarde kwam om ons iets van God te laten zien en om duidelijk te maken wat echt belangrijk is in ons leven. Daar stierf hij voor. Maar daar bleef het niet bij!

Kun je dat alleen, meer te weten komen over God?
Ja, dat kun je alleen. Je kunt alleen in de Bijbel lezen. Je kunt ook alleen in gesprek gaan met God. ‘Bidden’ noemen we dat. Dan zal God zich laten kennen. Maar wij willen je daar ook graag bij helpen. Via ontmoetingsmomenten speciaal voor jou of via persoonlijk contact.

U kunt een email sturen naar dominee Heikoop als u een keer wilt praten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bible

 

 

 

 

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2024 (klik hier voor de disclaimer)