kijkmee2      facebook      logohv

Zendelingen

desiree.png

Familie Zova-Treur in België

Wij zijn de familie zova: Miguel, Desiré, Janoah, Saël en Ailani. Sinds 2010 zijn we aangesloten bij de zendingsorganisatie International Teams Nederland.

Via hen en de Hervormde gemeente te Harmelen zijn we uitgezonden geweest naar Ecuador, waar Miguel vandaan komt en ook de oudste twee geboren zijn. Hier werkten we in de hoofdstad Quito bij projecten voor jongens die (voormalig) op straat leefden en mannen en vrouwen die (voormalig) in een situatie van prostitutie en geweld hebben moeten overleven. Ook kregen we de mogelijkheid te groeien in kerkenwerk en zijn we ontzettend dankbaar met de mogelijkheden die we hebben gekregen om ons allemaal te ontwikkelen. God heeft onze ogen geopend voor de harde werkelijkheid, maar laat ook zien dat we enkel instrumenten zijn en Hij het grote werk zal doen.

Maar we geloven dat God deuren openden voor een volgende stap en die stap die volgde was om het vliegtuig naar België te pakken en voor Miguel om zich verder en dieper voor te bereiden doormiddel van een theologische studie. Op het moment is onze focus op de studie van Miguel in Leuven; België aan de Evangelische Theologische Faculteit.

Naast de studie zijn we betrokken bij het werk van Cherut in Antwerpen. De organisatie Cherut zet zich in voor vrouwen die zich in een situatie van prostitutie of huizelijk geweld bevinden. Vooral Desiré is veel betrokken bij de spaantalige vrouwen. Doormiddel van vertaling bij het maatschappelijk team en de vrouwen, vriendschappen op te bouwen en boven al waar mogelijk het evangelie te delen. De vrouwen mogen weten dat God een God van leven is en er hestel en genezing voor iedereen mogelijk is en dat boven alles God God is en dat is toch ALLES!?

Hiernaast werkt Desiré een aantal uren als juf protestants evangelisch godsdienst onderwijs op een basisschool in Leuven.

Onze passie en droom als gezin is en blijft om vanuit de kerk (hoe de kerk ook vorm geeft) het evangelie bekend te maken, doormiddel van bruggen te bouwen tussen verschillende groepen mensen, met een groot hart voor hen die zich bevinden in situaties rond prostitutie. Wat de volgende zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Maar zowel de kinderen als wij zelf dromen er graag op los..

Bedankt voor jullie steun op welke manier dan ook. We zien uit naar wat God zal blijven doen.
Dit alles is ook mede mogelijk dankzij de gemeente, maar ook de Thuisfrontcommissie heeft hier een belangrijke rol in. Zij zijn kanjers!
De nieuwbrief ontvangen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor blogs kijk op famzova4.webnode.be

Lees de laatste nieuwsbrief hier

Arjan en Helma Branger

Wij zijn allebei een eerdere periode via Wycliffe uitgezonden geweest naar Kameroen. Arjan heeft daar taalkundig werk gedaan en Helma is betrokken geweest bij alfabetiseringswerk. Wij hebben elkaar in Kameroen leren kennen. In 2014 zijn wij getrouwd en vestigden we ons in Nederland. Arjan heeft gewerkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg, Helma als docent NT2 voor inburgeraars.

Mede door een bezoek aan Kameroen in 2017 is het verlangen gegroeid om ons opnieuw in te zetten voor het Bijbelvertaalwerk en alfabetiseringswerk. We zijn nu aan het voorbereiden om in de Democratische Republiek Congo te gaan werken.

Ons werk

In Congo zal Arjan zich vooral bezighouden met taalkundig onderzoek en het begeleiden van lokale Bijbelvertaalteams. Helma zal zich richten op het ondersteunen van het lees- en schrijfonderwijs en het bevorderen van het Bijbelgebruik in de lokale talen.

Onze planning

• eind februari t/m eind juli 2020: opleiding in Engeland
  • 30 augustus 2020: uitzenddienst
  • september 2020: vertrek naar Congo
Voorbereiden in Engeland

Momenteel zijn we in Engeland. Daar volgt Arjan het studieprogramma ‘Language, Community and Development’, met o.a. vakken als Antropologie, Programma-planning, Tekstanalyse en Bijbelvertalen. Helma heeft haar opleiding voor Wycliffe al een paar jaar geleden afgerond. Zij benut deze tijd onder andere door haar kennis van alfabetiseringswerk, moedertaalonderwijs en Bijbelgebruik te verdiepen. Ook wil zij graag de Swahili-lessen die wij in Nederland hebben gevolgd opfrissen.

Lees meer op: www.congo-lees.nl