Belijdeniscatechese 2020-2021

Als je belijdenis doet, geef je antwoord op drie vragen: Geloof je in God, de Vader, Zoon en Heilige Geest? Wil je Hem in je dagelijkse leven dienen? Wil je jezelf als actief lid van de gemeente opstellen?

Het volgen van belijdeniscatechisatie betekent niet dat dan aan het einde van het seizoen ook belijdenis gedaan moet worden. Dat kan, maar hoeft niet. Je moet eraan toe zijn. Meestal weet een behoorlijk deel van de deelnemers aan het begin van het seizoen nog niet, of ze ook belijdenis zullen gaan afleggen. Waarom je dat al dan niet zou doen komt daarom ook regelmatig in gesprekken aan de orde.
Ook zijn er af en toe leden, die al belijdenis hebben gedaan, die toch nog een keer de belijdeniscatechisatie willen mee maken. De routine van regelmatige bijeenkomsten en een boekje dat wordt doorgewerkt en doorgesproken, zijn een goede aanleiding om weer eens wat intensiever met het geloof bezig te zijn.

Wie belangstelling heeft kan dat aan mij laat weten, in onderling overleg kunnen we dan afspraken maken om bijeen te komen.

Op belijdeniscatechisatie gebruiken we het boekje ‘Hou(d)vast’. Allen welkom.

F. Heikoop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


cross

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2022 (klik hier voor de disclaimer)