luistermee3       facebook      logohv

Gebedspastoraat

Gebedspastoraat

Gebedspastoraat is een orgaan van bijstand in onze gemeente gericht op persoonlijk gebed voor mensen met geloofsvragen, lichamelijke klachten of psychische problemen.
De uitvoering vindt plaats door leden van het gebedsteam. Gemeenteleden kunnen op eigen initiatief contact opnemen.
Het gebedsteam geeft invulling aan deze bediening in de gemeente door:
• Voor en met mensen te bidden die zich aanmelden
• Onderwijs te geven over gebedspastoraat en de toepassing in de praktijk
• Voorlichting en informatie te geven.

Persoonlijk gebed bij geloofsvragen, ziekte en zorgen

Naast de voorbede in de eredienst door de predikant en het persoonlijk gebed van de predikant of ouderling bij huisbezoek, is er ook de mogelijkheid om gebed te vragen aan leden van het gebedsteam. Elke 14 dagen, buiten de vakantieperiode, op maandagavond vanaf 19.30 uur wordt deze mogelijkheid geboden.
Maak een afspraak als je wilt komen, dan weten wij hoeveel teamleden er beschikbaar moeten zijn. Voor iedere afspraak plannen we in principe 1 uur. Je bent van harte welkom. Bij voorkeur bidden we in Shelter, maar als je liever bij jou thuis wilt bidden kan dat ook.
Er zullen altijd twee of drie personen met je bidden die ervaring hebben met gebedspastoraat.
Wil je een afspraak maken? Stuur een e-mail naar Hanneke de Vos.

Onderwijs door cursus

Door het gebedsteam wordt onderwijs gegeven door de cursus: Levend in Christus. De lessen worden gegeven over de theorie en de praktijk van een leven in de kracht van de Heilige Geest en hoe je anderen hiermee kunt dienen.
Dit onderwijs wordt reeds vanaf 2005 meerdere keren per jaar gegeven. Voor meer informatie en aanmelding zie de website. www.gebedspastoraatharmelen.nl

Informatie

Voor informatie over gebedspastoraat in onze gemeente en de toepassing in de praktijk is het mogelijk leden van het gebedsteam uit te nodigen op een club of kring voor een presentatie.
Neem voor een afspraak contact op met Hanneke de Vos of Teus van Vliet.
Hanneke de Vos - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Teus van Vliet - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

pray

Copyright Hervormde Gemeente Harmelen 2017 (klik hier voor de disclaimer)